divendres, 20 de maig del 2016

LA FORÇA D´UN PETÓ DE L´ENTRENADOR...


http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/basquet/peto-minibasquet-entrenador-pontedera-calcinaia-5139365


En l'esport de competició, sigui individual o d'equip, estem acostumats a imatges plenes de patiment, dolor, ràbia i rivalitat per aconseguir l'únic objectiu d'un esportista: guanyar. Aquesta facultat intrínseca de l'esport es trasllada sovint a categories no professionals i fins i tot infantils i de formació, en què els més petits imiten les actituds i els comportaments competitius que els seus ídols professionals transmeten per televisió.
En aquest context, no és estrany que una imatge com la que circula per les xarxes socials en què s'aprecia un entrenador fent un petó al front al seu jugador s'hagi convertit en pocs dies en viral. La història que hi ha darrere d'aquest petó és tan senzilla com commovedora.
S'enfrontaven en un partit de minibàsquet masculí els equips italians de la Juve Pontedera i el Basket Calcinaia. Un derbi clàssic entre dos clubs de la província de Pisa tremendament igualat i que va arribar amb empat al marcador a 10 segons del final.

LES LLÀGRIMES

Una falta va permetre al petit Gabriele llançar dos tirs lliures que podien encarrilar la victòria per al Calcinaia. Després de fallar el primer i davant l'alegria de la grada local, al petit se li va escapar alguna llàgrima i va fer un intent de voler abandonar la pista.
En aquell instant, el seu entrenador Matteo Bruni, sense pensar-s'ho dues vegades, va entrar a la pista i li va murmurar al seu jugador de 9 anys: "Jo crec en tu, tinc confiança, respira i no et preocupis". I llavors li va fer el petó al front que s'aprecia a la imatge.
Aquestes paraules van tenir un efecte immediat de confiança sobre el seu jugador. Va anotar el segon tir lliure que va permetre la victòria dels seus per un punt de diferència amb un marcador final de 51 a 52, cosa que representa tot un rècord d'anotació per a la categoria.

EXEMPLE PER A INSTRUCTORS

Però aquest èxit esportiu ha passat a un segon pla. I és que el que es recordarà d'aquest partit és la tendresa transmesa per l'entrenador. "Els nens mai et diuen que creuen en si mateixos, però jo sí que crec en ells. Espero que aquesta imatge sigui un exemple per als molts instructors que treballen tots els dies amb els més petits de minibàsquet", va declarar Bruni en una entrevista a 'The Nation'.

4 comentaris:

Berta t ha dit...

Un petó, dona molta força.

berta t ha dit...

Una historia molt bonica.

Mar ha dit...

És una historia preciosa . Quan le llegit s'ha m'ha caigut alguna llàgrima.

PABLO ROMA ha dit...

QUE BÉ QUE ENCARA HI HAN PERSONES AL MÓN QUE SÓN MOLT BONES. UN ENTRENADOR AIXÍ DONA MOLTA FORÇA FINS I TOT A LES PERSONES QUE HO LLEGEIXEN I QUE NO HO HAN VIST. UN APLAUDIMENT PER ELL!!!!!